Възобновяват обществената поръчка за националната детска болница

09:23, 27 сеп 19 25 2125 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на здравеопазването възобновява обществената поръчка с предмет:Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство. Това става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърли искането на Камарата на архитектите да бъде наложена временна мярка “спиране на процедурата“ до произнасянето по жалбата ѝ по същество.

Определението на КЗK не е обжалвано пред Върховния административен съд и към настоящия момент също е влязло в сила. Крайният срок за подаване на офертите се удължава до 15 октомври тази година. Постъпилите предложения ще бъдат отворен на 16 октомври и на публично заседание в Министерството на здравеопазването.

Фалстарт на обществената поръчка за Национална детска болница

През август КЗK спря процедурата по провеждането на обществената поръчка за Националната детска болница, заради жалбата на Камарата на архитектите. От камарата считат, че обявените параметри не гарантират качественото изпълнение на сградата. Според експертите едновременното възлагане на проектирането, строителството и надзора, т. нар. "инженеринг", не е подходящо, при положение че към момента на откриване на поръчката няма одобрен идеен проект. Провеждането на инженеринг без одобрен идеен проект било "изключително рисковано", тъй като нямало гаранции, че избраната фирма ще предложи най-добрата концепция за реализиране на обекта. 

Според обявената обществена поръчка предвиденият максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на всички компоненти възлиза на 95 442 000 лв. с ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама