Манолова: Убедена съм, че столичани повече няма да оставят СО да прави безобразията

21:47, 26 сеп 19 25 3509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова присъства на протестите на граждани от блокове 73 и 475 в столичния квартал ''Младост''.

''Убедена съм, че столичани повече няма да оставят Столичната община да прави безобразията, които правеше до вчера'', написа в социалните мрежи Манолова.

''Това, което се е променило от последния път, в който бях тук, е че има сложена ограда и зеленото междублоково пространство, на което децата играят, вече е заградено. Възмутително е Столична община да поставя хората в ситуация, в която хората да застават едни срещу други. Това е заради поведение, в което се получава на едните едно, на другите - друго. Собствениците на този имот трябва да бъдат справедливо обезщетени, това е ясно. Равностойно обезщетени, по пазарни цени. Хората от блока няма да оставят на това място да се построи 32-метрова сграда'', допълни тя.

Мая Манолова: „Горубляне“ трябва да има свое управление

''Случаят тук е като в “Обеля” - едни хора са собственици и водят багери и заграждат, а другите хора от блоковете са се превърнали в пазачи и махат оградите. Това, което обещавам като кандидат за кмет е, че всички подобни проблеми ще се решават публично, прозрачно, в присъствието на всички. Няма да бъдат засегнати нито собствениците на зелените площи, нито хората, които живеят в блоковете и искат да има зелени пространства. Честно отношение, обезщетение и яснота за всички'', заяви Манолова.

''Няма как да се застрои още една градинка или междублоково пространство. Не може зад гърба на хората да се внася проект на мястото на пазара да се строи блок. Не може да се управлява напук на гражданите. Всеки един спорен случай ще бъде обсъден публично, с участието на всички и така няма да се пипне пазарът на Младост'', твърди Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама