Пуснаха доставките на плодове и мляко за учениците

16:12, 26 сеп 19 / Общество 25 1491 Topnovini
1

ВАС окончателно отхвърли искането за спиране действието на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения – схема "Училищен плод" и схема "Училищно мляко", съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие“.

Към момента всички актове за одобрение на доставчици по училищните схеми, издадени през 2018 година, прекратяват своето действие с приключването на учебната година, независимо от срока, за който са били издадени.

Учениците може да останат без безплатни плодове и мляко

Държавен фонд „Земеделие“ пристъпва към незабавни действия за издаване на актове за одобрение на заявители по схемите за предлагане на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения.

Промените в нормативната уредба, която урежда прилагането на училищните схеми, въведени през февруари и март 2019 година, осигуряват по-голяма гъвкавост на учебните заведения при участието им в схемите. Изборът на заявител е предвидено да се извършва изцяло от детската градина или училището, като избраният заявител от своя страна има ангажимента да подаде заявление за одобрение в ДФ „Земеделие“.

Към момента по схема „Училищен плод“ са подадени 133 броя заявления за одобрение, обхващащи 2515 учебни заведения, а по схема „Училищно мляко“ са подадени 102 броя заявления за одобрение, обхващащи 2262 учебни заведения.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 29 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.