Продължават проверките за незаконен дърводобив

11:00, 26 сеп 19 25 1848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Агенцията по горите засилва контрола във връзка с периода на интензивно снабдяване с дърва за огрев, това съобщиха от агенцията, предава БТА.

Всички закупени дърва за огрев трябва да са маркирани с контролна горска марка и да са придружени с превозен билет. Проверките за незаконен дърводобив продължават още по-масирано във връзка с интензивния период за снабдяване с дърва за огрев и настъпващия отоплителен сезон.

Осъществява се ежедневен контрол като служителите по горите проверяват обектите, в които се добива дървесина, произходът, количеството и законността на превозваната дървесина, транспортните средства и физическите лица, извършващи дейност в горите, както и складовете, в които се преработва и съхранява дървесина, обясняват от агенцията.

През последната седмица са били проведени множество изненадващи акции, при една от които, на територията на Регионална дирекция по горите - Ловеч, служители на Изпълнителна агенция по горите са задържали 30.00 пр. куб. м незаконно добита дървесина извън горските територии.

За същия период са извършени общо 7693 проверки от служителите на регионалните дирекции по горите, държавните горски предприятия и горски стопанства. Инспектирани са 477 склада за дървесина, 1664 сечища и временни складове, 3316 превозни средства и 2236 физически лица, включително ловци и риболовци.

При извършените проверки са задържани 157 пр. куб. м дърва за огрев, 4 каруци, 9 моторни превозни средства и 5 моторни триона. Съставени са 71 констативни протокола и 203 акта за установени нарушения по Закона за горите, допълват още от Изпълнителна агенция по горите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама