“Капачки за Бъдеще” ще подменят всички най-стари кувьози до края на 2019 година

19:10, 25 сеп 19 25 2887 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди по-малко от две години никой дори не подозираше, че съществува огромен проблем с кувьозите с малките населени места. Лекарите в не една и две общински болници бяха принудени да приютяват и да се грижат за недоносените бебенца в 30-40 годишни кувьози. 

Днес този проблем е на прага да бъде решен! И то не от институциите, а от група млади хора, които преди по-малко от две години стартираха кампания за събиране на пластмасови капачки, това казват от инициативата „Капачки за бъдеще“.

Болницата в Ботевград получи нов кувьоз

“Целта ни е до края на 2019-та година да решим проблема със старите и амортизирани кувьози в малките общински болници и от началото на следващата година вече да НЯМА НИТО ЕДНА болница, в която най-новият кувьоз да е от миналия век!”, заявяват инициаторите Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Двамата като на шега стартират кампания за събиране на капачки с цел подмяна на най-старите и амортизирани кувьози в общинските болници.

По-малко от две години по-късно с помощта на десетките си хиляди последователи заедно вече са рециклирали над 140 000 кг пластмаса и с парите вече са подменили с чисто нови старите кувьози в ЕДИНАДЕСЕТ (11) болници в Червен Бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора, Троян, Кнежа, Левски, Бяла Слатина, Мездра, Първомай, Харманли.

Болницата в Харманли получи кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще"

Буквално преди няколко дни - в деня на Независимостта 22.09 - даряват кувьоз номер 12, който е транспортен и ще се използва и в двете болници във Велинград и ще покрива цялата община! Освен него съвсем наскоро са получили още четири транспортни кувьоза, които ще дарят в рамките на следващите няколко седмици в четири малки болници, на които често им се налага да транспортират недоносени бенеца или такива с други проблеми, увити в одеало на задната седалка на лека кола.

“Aко успеем да направим много силна кампания - със сигурност ще подменим ВСИЧКИ най-стари кувьози в малките болници, затова подкрепете ни на 29.09.2019 на площад “Александър I Батенберг!” - призовават Лазар и Мартина.

"Капачки за бъдеще": Кувьози вече има, необходима е друга животоспасяваща и диагностична апаратура

Този път събитието няма да се проведе пред стадиона, а ще бъде на площад “Батенберг” (на паркинга, пред мястото, където беше Мавзолея), защото кампанията се очаква да бъде още по-голяма от предната. Верен партньор на кампанията за пореден път ще бъде Столична Община.

Може да подкрепите каузата и да научите повече за събирането на официалното събитие във Facebook

(https://www.facebook.com/events/2362751263982195/)

Отделно от София, предния ден на 28.09.2019 доброволци на “Капачки за Бъдеще” организират паралелни събитие в още 15 града в цяла България - Пловдив, Велико Търново, Плевен, Перник, Враца, Шумен, Варна, Русе, Стара Загора, Хасково, Благоевград, Банско и Бургас.

Организаторите на кампанията вярват, че ако нещо не се случва в тази държава - това значи, че ние - обикновените хора трябва да го направим! Особено когато става въпрос за най-мъничките човечета!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама