Държавният глава и премиерът изразиха съболезнования за загубата на Любомир Левчев

18:15, 25 сеп 19 25 1873 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавният глава Румен Радев изрази съболезнования на семейството, близките и колегите на Любомир Левчев по повод кончината на големия български творец. 

„Богатото творчество и безспорният авторитет на Любомир Левчев - обичан поет и значим обществен глас, оказаха значително влияние върху редица поколения.Талантът и мъдростта му вдъхновяваха и респектираха. Даваха увереност, че овладяната сила на словото е незаменима духовна величина“, заявява държавният глава. 

Почина писателят Любомир Левчев

„Литературното наследство на Любомир Левчев – великолепните рими, създадени от интелигентен ум и голямо сърце, остава за цялото ни общество извор на възхищение и гордост“, подчертава още президентът Румен Радев.

''Днес ни напусна големият талант на българската литература - Любомир Левчев. Свободата е по - голяма от нас, цитат от последното му интервю за вестник Труд. Да почива в мир!'', това написа министър-председателят Бойко Борисов. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също изрази съболезнования.

"Днес ни напусна големият български поет и писател Любомир Левчев! Отиде си един творец, оставил трайна диря в нашия културен живот, носител на множество национални и международни литературни награди, автор с ценен принос в развитието на българската поезия и проза. Убедена съм, че Любомир Левчев завинаги ще живее чрез думите и стиховете, които ни остави! Поклон пред паметта му", написа в профила си Караянчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама