Депутатите гласуват „изборната“ си ваканция

07:30, 26 сеп 19 25 2204 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Депутатите ще решат как ще работят преди местните избори на 27 октомври.

ГЕРБ, „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“ предлагат Народното събрание да не се събира от 16 до 25 октомври, тоест 2 седмици преди вота. Преди последните избори през 2015 г. парламентът пак си гласува толкова дълга „изборна“ ваканция.

Парламентарните групи искат през този период комисиите да заседават, а транспортни разходи да им се признават само ако участват в заседанията.

Предизборната кампания стартира на 27 септември и депутатите ще могат да се включат. В кметската битка ще влязат и някои депутати, като най-много са червените. Анелия Клисарова ще се бори за поста във Варна, Пенчо Милков - в Русе, Николай Тишев- в Бургас, Станислав Владимиров - в Перник, Кольо Милев - в Сливен, Тодор Байчев - в Карнобат, Весела Лечева - във Велико Търново, Явор Божанков - в Горна Оряховица, а Станислав Владимиров - в Перник.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се кандидатира за кмет на София, Атанас Стоянов от ВМРО - на Сандански, Славчо Атанасов от НФСБ -  на Пловдив, доц. Милен Михов от ВМРО -  на Велико Търново, Йордан Апостолов от НФСБ - на Добрич. Депутатът от ДПС Танер Али ще участва в кметските избори в Попово, а Пламен Христов от „Воля“ в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама