Забавни и образователни игри в Музея "Земята и хората" за Европейския ден на езиците

09:00, 26 сеп 19 / Култура и наука 25 1402 Topnovini
1

Чуждестранните културни институти и посолства в България за поредна година ще отбележат заедно Европейския ден на езиците и канят всички жители и гости на София да се позабавляват, да научат любимите си думи на други езици и да печелят награди. За втора поредна година събитието ще бъде в Музей "Земята и хората" и ще започне от 17:00 ч.

Тази година Европейският ден на езиците ще бъде посветен на богатството на регионалните езици и традиции в Европа. Организаторите канят всички да доведат приятели, деца и близки, за да видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици. Посетителите ще могат да разговарят с хора от различни европейски културни центрове и да проверят какви са най-добрите възможности за изучаване на чужди езици.

Ще има забавни и образователни игри, от които всеки може да спечели награда докато научава нещо полезно на 22 езика: азербайджански, английски, български и български жестов език, грузински, датски, испански, италиански, македонски, немски, норвежки, полски, португалски, румънски, руски, словашки, унгарски, фински, френски, хърватски, чешки, и шведски. Сред многообразните награди, например, ще има и 2 безплатни курса по английски на щанда на Британски съвет, и много други.

Освен интерактивни езикови игри, блиц викторини и демонстрационни безплатни уроци, за пореден път посетителите ще имат възможност да участват в инициативата "speak dating". Подобно на популярния формат на бързите срещи за търсене на партньор ("speed dating"), "спийк дейтинг" дава възможност за бързи срещи с много хора за кратко време, но разликата е, че участниците няма да търсят любовта, а възможност да говорят на повече езици.

Европейският ден на езиците в България е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC, организира се съвместно с Европейската комисия, посолства и други културни организации.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 257 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.