Путин подкрепи легитимната власт на венецуелския президент

16:05, 25 сеп 19 / Свят 25 2152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Москва подкрепя легитимната власт във Венецуела, в това число президентската институция. Русия смята също, че диалогът между Николас Мадуро с опозиционните партии е много важен и всеки отказ от участие в него е ирационален и не е в полза на страната и гражданите. Това стана ясно по време на срещата между държавните глави на Венецуела и на Русия по време на официалното посещение на Николас Мадуро в Москва.

Президентът на Венецуела потвърди, че води тайни преговори със САЩ

Русия планира да увеличи 2,4 пъти доставката на зърно за Венецуела се договориха още Путин и Мадуро, предаде БГНЕС. Двамата са обсъдили и възможностите за инвестиране на 1 милиард долара в минното дело във Венецуела. От страна на Русия има голям интерес към добива на диаманти и злато.

По отношение на сътрудничеството в областта на енергетиката между двете страни ще бъдат реализирани инвестиционни проекти с участието на „Роснефт” и „Газпром нефт”, както компаниите „Газпром” и „Интер РАО”.

САЩ откриват дипломатическо представителство за Венецуела в колумбийската столица Богота

Между Москва и Каракас има потенциал за развитие на сътрудничеството в областта на промишленото производство. В момента „Камаз” доставя на Венецуела камиони, автобусни шасита и резервни части. Автобусите се сглобяват в четири завода в различни части на Венецуела, в резултат на което само по този проект са открити над хиляда работни места.

Държавният глава на Венецуела също е изразил задоволство от факта, че по-голяма част от обсъжданите теми за сътрудничество в областта на хранителната промишленост, здравеопазването, енергетиката и други, е отбелязан напредък.

Доставката на селскостопанска продукция за Венецуела може да се разглежда като форма на хуманитарно сътрудничество, предвид външния натиск, оказван върху Каракас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама