Акцент на деня: Големите партии с големи номера

17:30, 25 сеп 19 25 4916 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

С жребий Централната избирателна комисия определи номерата на партиите за местните избори през октомври. 59 партии и 7 коалиции ще се борят за народното одобрение. Символично или не малките партии излизат на изборите с малки номера, а големите- с големи.

В бюлетината ГЕРБ ще е под номер 43, а БСП под 56. ДПС ще играе с номер 55, а ВМРО – с 34. На „Атака“ се падна 4, на НФСБ - 8, АБВ ще е с 14 номер, „Воля“ - с номер 51 , а „Демократична България“- с 66.

Традиционно партиите коментираха изборната нумерология. ГЕРБ ще бъде с номер 43 в бюлетината- от партията веднага се похвалиха с 4 успешни мандата и тройно добро взаимодействие между гражданите, местната и изпълнителната власт. Областният координатор Цветомир Паунов заяви, че ГЕРБ ще подплати това с още много работа, без популизъм и неизпълними обещания.

БСП ще играе с номер 56. „Бяхме изтеглени последни от урните, а обикновено последните стават първи, така че смятаме, че на изборите ще постигнем тази максима, ще я защитим“, коментира депутатът от левицата Христо Проданов. По думите му 56 е добра предпоставка за победа в 5-6 града. Според лидера на столичните социалисти Калоян Паргов изтегленото число е кралско и означава последователност. 

34 е числото на ВМРО. „Залагаме на местни, свестни и известни кандидати за кметове и общински съветници”, коментира издигнатият за кмет на София Ангел Джамбазки.

Кандидатът за кмет на София на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов заяви: „66 е чудесен номер - две шестици, лесно е за запомняне“. „Програмата ни е силна, имаме знанията и екипа“, изтъкна той и допълни, че основният инструмент в програмата са новите технологии и умното управление.

„Номер 14 е хубаво число за нашата политическа сила. Това беше и номерът на бюлетината ни, когато партията ни излъчи парламентарна група“, посочи Ивайло Калфин, който води листата на АБВ за общински съветници.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама