Паднал рафт премаза пръстите на момиченце в детска градина

19:36, 24 сеп 19 25 2022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2-годишно дете е с премазани пръсти, след като рафт от шкаф падна върху ръката му в столична детска градина, съобщи Нова телевизия.

Според родителите секцията е била необезопасена.

„Момиченцето е сипвало вода, която е точно до този шкаф. То се е протегнало да вземе един балон. Секциите са нови, досега никога не е имало проблеми. Паднал е рафт, няма счупени фаланги, няма премазани пръсти - леко е засегната плътта. Зашито е и дано детето се оправи бързо”, заяви Нина Стоименова, учител в 151 ЦДГ "Леда Милева". 

По време на инцидента в групата е имало само един преподавател.

Има ръст на случаите на тормоз над деца в интернет

„По принцип лелите, помощният персонал са до 16.30 ч. След това учителката остава сама с всички деца. Капацитетът е 25, ние гледаме много повече. Колежката е изключително отговорна, така че съжалявам наистина, но това е положението”, поясни Стоименова.

Въпреки че със заповед на министъра на образованието всяка детска градина и училище трябва да съобщава за станал инцидент максимум до час след случилото се, ръководството в тази детска градина запазва пълно мълчание дни наред.

Някои родители научили от децата си, които разказали, че видели кръв и линейка. В Столична община също не били уведомени от директорката, а от сигнал на родител.

„Това, което учителката неглижира, е, че пръстчетата му просто били притиснати, но не каза, че е такова тежко състоянието. Това ние го разбираме от родителите, които са изкарали съответните медицински документи”, поясни Емил Миков,  гл. експерт в дирекция "Образование" в Столична община.

От общината тепърва ще проверяват има ли необезопасени мебели в градината и можело ли е инцидентът да бъде предотвратен.

Родителите на детето са категорични, че ще търсят правата си в съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама