Отложиха делото за Дупнишката популярна каса заради самоубийството на подсъдимия

16:20, 24 сеп 19 / Крими 25 1284 Topnovini
1

Разпоредителното заседание по делото срещу бившия председател на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков и съпругата му Ивона беше отложено днес от Окръжния съд в Кюстендил за 27 септември. Причина за отлагането на делото е смъртта на Георги Близнаков, казаха от съда. Мъжът сам сложи край на живота си в Благоевград вчера, съобщи БТА.

Собственик на Дупнишката популярна каса се самоуби в Благоевград

За следващото заседание по делото са призовани всичките 247 пострадали, но явяването им в съдебна зала не е задължително, уточниха от Окръжния съд. С определение от днес, съдът е определил и две други дати за разглеждане на делото - през октомври и ноември.

По делото са повдигнати обвинения за причинени значителни вреди чрез извършване на банкови сделки, за пране на пари, неплащане на данъчни задължения.

От Окръжният съд посочиха, че наказателната отговорност по обвиненията е лична и не се наследява или прехвърля. Съгласно НПК, образуваното наказателно производство се прекратява при смърт на подсъдимия. По делото обаче не е представен акт за смърт, заради неиздаването му към часа на съдебното заседание, уточниха от съда.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 2 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.