Започва съдебният процес за Царските конюшни

06:40, 03 окт 19 25 1770 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдебният процес по делото за Царските конюшни срещу областния управител на Софийска област Веселин Пенев и лицензирания оценител на държавните имоти Юлия Цекова стартира днес, съобщиха от прокуратурата.

Отпуск на адвокати отложи делото за Царските конюшни

Веселин Пенев ще отговаря за две престъпления. Първото е за умишлена безстопанственост- че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за бюджетни средства на Софийска област и на държавата в размер на над 118, 4 хил. лева и за държавен имот.

Второто обвинение на Пенев е за това, че съзнателно сключил три неизгодни сделки от името и за сметка на държавата. Продал е държавната част от Царските конюшни в полза на „Евротрансбилд“ ЕООД, за сумата от над 658,8 хил. лева без ДДС. Пазарната стойност към същата дата е над 10,9 млн. лева. Вредите за държавата са над 10,3 млн. лева.

Юлия Цекова е обвинена за това, че в качеството си на лицензиран оценител, дала неверни оценки и заключения за определяне пазарната стойност на три недвижими имота в центъра на София, възложени й от областния управител на област София.

Съдът прави пети опит за старт на делото за Царските конюшни

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама