Смениха ръководството на БАБХ

15:07, 24 сеп 19 / Политика 25 3203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проф. д-р Паскал Желязков e новият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията. Проф. Желязков ще заеме поста на досегашния директор д-р Дамян Илиев. В съобщението от БАБХ не се съобщава за причината за рокадите в ръководните постове в Агенцията. За заместник – изпълнителен директор е назначена д-р Марияна Шумова.

Проф. Желязков има дългогодишен опит като ръководител на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична дейност. Бил е началник отдел в Център за оценка на риска, директор на Национална научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и болести по дивеча, както и зам.-генерален директор в Национална Ветеринарномедицинска Служба. Има над 90 научни публикации и научни доклади. По образование е ветеринарен лекар, завършил е Висшия Институт по зоотехника и ветеринарна медицина гр. Стара Загора. Владее английски и руски език.

До момента д-р Марияна Шумова е изпълнява длъжността началник отдел в дирекция „Граничен контрол“. Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Тя ще заеме позицията на доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова, д.в.м.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама