Софийската света митрополия с подозрения за опит за измами с православни храмове

21:23, 23 сеп 19 25 2904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийската света митрополия с подозрения за опит за измами с православни храмове. Причината – зачестили обаждания, които предлагат популярност в Гугъл.

На днешната литургия в храма "Свети Йоан Кръстител" стана ясно, че преди дни непознати се обаждат в него, търсейки отец Иван. С предложение за повече популярност в Гугъл срещу заплащане. Това породило съмнения у служителите.

Обърнаха внимание, че е свързано със СЕО-оптимизацията. Казаха, че ще изпратят на този адрес фактура за 240 лева, обясни иподяконът Пламен Михайлов, цитиран от bTV.

Според него предложението е измама, а до този момент нито един свещеник не го е приел.

Че практиката е популярна, в момента потвърди и белоградчишкият епископ Поликарп: "Звънят различни хора на църковни настоятелства с идеята да си заплатят, за да могат да бъдат рекламирани – по-лесно да бъдат намирани в Гугъл търсачката. Не е свързано с духовни подбуди или благородни идеи, каза епископът Поликарп.

Според специалисти вероятно става въпрос за оптимизация за търсачки.

По-скоро не става въпрос на измама. Просто православните храмове са попаднали в маркетингова кампания. На църквите не им е необходимо, защото те не са търговски дружества, заяви Николай Костов.

А Софийската света митрополия вече предприема превантивни мерки, призовавайки за бдителност. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама