Тръмп изненадващо се появи на световната среща на ООН за климата

19:21, 23 сеп 19 / Свят 25 2066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изненадващо се появи за кратко на световната среща на ООН за климата, предаде Франс прес.

Тръмп, който не говори от трибуната, седна за няколко минути в залата, където изслуша, а след това и аплодира, речта на индийския премиер Нарендра Моди.

60 световни лидери участват в срещата в Ню Йорк за "спешната ситуация с климата", която има за цел да даде нов импулс на Парижкото споразумение - международния договор за ограничаване на глобалното затопляне, от който Съединените щати се оттеглиха "с гръм и трясък" малко след встъпването в длъжност на сегашния си президент.

Малко преди това Тръмп увери пред репортери, че изобщо не се чувства обезпокоен от евентуалното задвижване от демократите в Конгреса на САЩ на процедура по неговото отстраняване, пише БТА.

По-рано американският президент обвини потенциалния си съперник на изборите, че се е опитал да защити своя син, който според него е бил замесен в корупция в Украйна.

Президентът на САЩ заяви, че може да има скоро нова лична среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Тръмп не даде подробности.

"Ще видим какво ще се случи", каза американският президент, цитиран от Ройтерс, когато бе попитан за възможността да се срещне в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН с иранския си колега Хасан Рохани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама