Пътни полицаи подпомагат движението край Симитли в посока столицата

14:52, 23 сеп 19 25 2698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътни полицаи подпомагат пътуващите по път Е-79 в района на Симитли, където движението е интензивно в посока към София, съобщиха от МВР.

В следобедните часове се очаква завишаване на трафика по магистралите и главните пътища на страната в посока към големите градове. Служителите на „Пътна полиция“ ще подпомагат и контролират движението, където е необходимо. От полицията апелират шофьорите да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания и да са толерантни на пътя.

С цел безопасност и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в последния почивен ден, от 14 ч. до 20 ч., е в сила ограничение за движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. От 10 ч. в участъка от АМ „Струма“ край Дупница има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока София и една - за Кулата.

На АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възстановителните работи на съоръженията при 19-и км и при 36-и км, както и на тръбата за София на тунел „Витиня“. За улеснение на пътуващите в отсечките с ремонт има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. Алтернативен маршрут в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София-Ботевград.

За облекчаване на движението през Владая и повишаване на пътната безопасност днес има две ленти за влизащите в София. Алтернативен маршрут на първокласния път е АМ „Струма“.

На този етап нормално се осъществява преминаването през граничните пунктове с Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния и Турция, информират от ГД „Гранична полиция“. На българо-турската граница, на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Причина са ремонтни дейности на съпределните гранични пунктове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама