Гигантски птерозаври са обитавали днешна Великобритания

16:20, 23 сеп 19 / Култура 25 2313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Останки от "най-голямото летящо древно създание" откриха във Великобритания, съобщава БГНЕС.

Летящи ловци, известни като птерозаври, тежащи до няколкостотин килограма са живели на територията на днешна Великобритания.

Откритието беше направено на остров Уайт, където учените откриха фосилизирани останки от масивно праисторическо летящо създание с размах на крилата най-малко 20 фута, съобщава Sunday Times.

В Япония откриха останки от нов вид динозавър

Според вестника, гигантският птерозавър е принадлежал към вида, известен като Hatzegopteryx и е живял преди около 125 милиона години, "когато това, което е сега Англия, е било на хиляди мили на юг".

Тези същества биха могли да тежат до 650 фунта и дори се смята, че са преследвали бебета динозаври, като 3D моделирането предполага, че тези въздушни ловци са „използвали големите си мускули на краката и крилата като катапулти“, съобщава Спутник.

„Това може да е най-голямото летящо създание, което някога е живяло по това време“, казва Робърт Корам, човекът, направил находката. Освен това той твърди, че откритите останки вероятно принадлежат на "един от първите супер-птерозаври".

Миналата година учените също успяха да разкрият неизвестен досега вид гигантски птерозавър в щата Юта в САЩ.

През 2017 г. в Китай бяха открити над 200 запазени яйца на птерозаври, което предлага на изследователите възможност да научат повече за това как птерозаврите са се развивали от яйце до възрастен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама