Път в Русенско пропадна три месеца след ремонт

07:55, 23 сеп 19 25 2202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Път в Русенско пропадна само три месеца след ремонта му. Отсечката между село Ценово и Свищов, която е част от републиканската мрежа е в окаяно състояние, съобщава bTV.

След проверка на място, водачите потвърдиха, че по пътя преминават тежкотоварни камиони, а най-вероятно пластът асфалт е много тънък.

От община Ценово обясниха, че нямат право да се намесят, нито да използват бюджет, тъй като шосето не е под техен контрол. Според зам.-кметът Цветомир Петров Пътната агенция е сигнализирана и проблемът следва да бъде отстранен.

Жители сигнализираха и за опасни пукнатини по завоите, които дават предпоставки за ПТП.

Новият асфалт е с дебелина около 1 сантиметър. Някои смятат, че причина за пропадането са некачествени материали, неправилна обработка и полагане на пътна настилка. Местните се опасяват, че дупките могат да станат по-големи през зимния сезон.

От община Ценово са информирали Агенция „Пътна инфраструктура”, тъй като става дума за републикански път. Той свързва Бяла и Свищов и се ползва от тежкотоварни камиони. Според специалисти, именно тировете са компрометирали новия асфалт в горещите летни месеци.

Междувременно от фирмата изпълнител са обещали да отстранят дефектите в найкратък срок, тъй като пътят е в гаранция след направения ремонт.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама