Български боксьор почина по време на мач (ОБНОВЕНА)

13:13, 23 сеп 19 / Спорт 25 3495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 07:13 часа 

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод трагичната кончина на младия български боксьор Исус Величков, който почина от раните си след участие в галавечер в албанския град Шкодра. За Величков това е бил шести мач в категория "перо".

Българският професионален боксов съюз изказва сърдечните си съболезнования на роднините и близките на починалия състезател, като е напълно съпричастен към страданията на семейството на И. Величков, съобщава БГНЕС.

В отворено писмо на съюза се казва, че „Българският професионален боксов съюз е спазил всички международни стандарти по отношение получаването на едногодишен лиценз от страна на състезателя, а именно - преминаването на конкретни медицински прегледи, доказващи доброто му здравословно състояние. В това число Съюзът е издал всички необходими оторизационни документи на състезателя отново в съответствие с международните стандарти за участието на И. Величков в конкретното събитие.

Българският професионален боксов съюз очаква да получи видео материал от събитието, договор за участие на състезятеля със съответния местен промотър, както и резултат от съдебната аутопсия в Р. Албания, за да може да даде последващо становище относно станалото”.

Обновена в 13:13 часа

Издъхналият в Албания български боксьор се оказа друг, това съобщава Нова телевизия.  

Трагичният инцидент се разиграва в Шкодра на галавечер с участието на наш сънародник. Починалият обаче не е Исус Величков, както обявиха от Българския професионален боксов съюз, а Борис Станчов. 

Борис Александров Станчов често участвал в мачове в различни турнири под друго име. За галата в Шкодра бил със самоличността на Исус Величков.     

В профила на Величков във Facebook се разяснява, че не той е починалият, а Борис. Самият Исус тъжи за Станчов, с когото очевидно са били близки. Появи се информация, че са били братовчеди, но тя не е потвърдена.  

"Почивай в мир, Шампионе! Винаги ще те носим в сърцето си!", написа Величков.

Запознати твърдят, че подмяната на имената е честа практика.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама