Манолова слага в плик името на фирма, която ще спечели обществена поръчка

11:45, 21 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 3011

Обръщам внимание на поредните „спешни“ обществени поръчки, обявени от Столична община чрез нейните транспортни дружества. Този път са за 80 млн. лева за електрически микробуси и електробуси. Това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Мая Манолова вади още две „бързи“ поръчки, този път за 80 млн. лева в Столичната община

Готова съм да поставя в плик името на кандидата, който ще спечели едната обществена поръчка, обявена от Столична община“, обяви Манолова и допълни, че във вторник ще предостави на журналистите плика.

Тя призна, че обществените поръчки са в интерес на столичани, но изтъкна, че те ще бъдат отворени буквално преди изборите. Едната поръчка е трябвало да се отвори на 9 октомври, но датата е променена на 23 октомври. „За да няма време да се развихри скандал с предварително спечелилия кандидат“, коментира Манолова.

Тя подчерта, че условията в процедурите са ограничителни и според експерти са подготвени за конкретни кандидати. „Условията са заложени така че само конкретната фирма да спечели поръчката“, допълни тя.

От „Волт“ предадоха на Мая Манолова 15 мерки. Партията настоява да се знае как общинските съветници гласуват, да има свободен достъп до заседанията на общинския съвет, за отчетност на районните кметове, да се вземат мерки за пътната безопасност в София, както и за замърсяването на въздуха.

Мая Манолова изтъкна важността на осигуряването на публичност и прозрачност в работата на Столична община и администрацията. „Подкрепям предложението да има публичност как е гласувал всеки общински съветник“, заяви тя.

Манолова посочи, че Столична община е една от малкото общини, които нарушават закона, като не допускат гражданите на заседанията на общинския съвет.

Ще направя така че медиите и гражданите да могат да присъстват на заседанията, да имат възможност в края да изкажат становища“, обяви тя. По думите й е важно да може да се следят онлайн договорите и разходите на Столична община.

В понеделник ще представя програмата си, ще включа и предложенията на „Волт“, заяви Мая Манолова.

 

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 142 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.