Четири години затвор за полски неонацист във Великобритания

21:25, 20 сеп 19 / Свят 25 2450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британски съд постанови присъда от четири години в затвора за тероризъм за полски неонацист, който събирал ръководства за правене на бомби и извършване на атаки, съобщи лондонската полиция в петък.

Служители за борба с тероризма задържаха 18-годишния младеж, идентифициран като Яцек Тхоржевски, на летище в Лондон, преди той да може да се качи на полет за Полша през февруари.

Той беше изтеглил на телефона си материал, „който възхвалява Хитлер, неонацизма и сатанизма. Документите съдържат антисемитски настроения и дори призовават за геноцид“.

"Ръководствата, които Тхоржевски беше събрал, ще предоставят на някого, с подходящите материали, достатъчно напътствия, за да направят действащи експлозиви и огнестрелни оръжия, способни да причинят смърт или сериозни наранявания."

Тхоржевски, който се призна за виновен за десет терористични престъпления през юни, живее в източните покрайнини на английския университетски град Оксфорд, съобщи полицията, без да уточнява колко дълго е пребивавал във Великобритания.

Той също така е бил сътрудник на друг полски гражданин, осъден за терористични престъпления месеци по-рано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама