Антоанета Барес представи индустриалните зони на НКИЗ в Япония

15:26, 20 сеп 19 25 2571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дейността на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД беше представена от изпълнителния директор на компанията Антоанета Барес пред участниците в Японско-български икономически семинар в Токио. Това съобщиха от пресцентъра на НКИЗ.

Антоанета Барес е част от официалната делегация в Япония, която се води от заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова. Организатори на събитието са Японско-българската асоциация, българското посолство в Токио, Японската организация за външна търговия (JETRO) и българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Проект на НКИЗ достигна до финал в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2019

Изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ подчерта, че държавната компания, която тя представлява, се занимава с развитие на индустриалните зони, които са под нейно управление, насърчаване на инвестициите в сектори с висока добавена стойност, както и създаване на благоприятни условия за инвестиции. „Нашите зони са с първокласни локации и отлични транспортни връзки, както и с изцяло изградена инфраструктура“, каза Антоанета Барес.

По време на семинара в Токио стана ясно още, че продължава да съществува широк потенциал за развитие на икономическите връзки между България и Япония. Доказателство за взаимния интерес е регистрираният през последните години ръст на стокообмена между двете държави. През 2018 г. търговията между двете страни възлиза на 214 млн. щ.д., най-високото ниво от 10 години насам. Българският износ нараства с 4.4% на годишна база до 49.3 млн. щ.д., а вносът от Япония се увеличава с 39.8%, достигайки над 165 млн. щ.д.

НКИЗ и Камарата на строителите в България подписаха Меморандум за сътрудничество

Бизнес климата в Япония и България обсъдиха участници от двете страни, сред които Хидеки Макихара, държавен министър на икономиката, търговията и индустрията, Хитоши Очи, зам.-председател на на Японската бизнес федерация KEIDANREN и председател на комитета за Европа на KEIDANREN, Акико Игая, генерален секретар на Японо-българската асоциация и Ясукадзу Ирино, изпълнителен вицепрезидент, отговарящ за Европа, на Японската организация за външна търговия (JETRO), министъра на външните работи Тошимицу Мотеги, както и ректора на Токайския университет проф. Наото Йошикава.

По време на срещите бяха потвърдени партньорството между двете страни, както и желанието за намиране на механизми за засилване на двустранното сътрудничество в различни сфери.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама