Блогъри и влогъри ще рекламират България

15:09, 20 сеп 19 / Общество 25 1388 Topnovini
1

Блогъри и влогъри ще рекламират България като туристическа дестинация. Това съобщи днес във Варна ресорният министър Николина Ангелкова, съобщи БТА.

Предстои среща с популярни български и чуждестранни личности, които се занимават с такава дейност, като фокусът на разговорите ще бъдат възможностите за културно-исторически туризъм у нас.

През настоящата година средствата за национална реклама са 11 милиона лева. Амбицията на министерството е сумата да остане същата и през 2020 г.

Ангелкова обясни, че още 15 милиона лева  ще бъдат осигурени за реализация на механизма за насърчаване на организирания туризъм. До 10 дни ще бъдат съобщени детайлите на механизма. Те ще бъдат представени и пред представителите на големите туроператори.

Скоро ще бъде обявена отново и процедура за подобряване и актуализация на националния сайт за туристическа реклама.

Ангелкова: България може да бъде балнео дестинация с много добро качество

Във Варна днес министърът на туризма се срещна с представители на контролните органи и браншовите организации от Северното Черноморие, на която бяха обсъдени резултатите от летния сезон. Според Ангелкова е отчетен спад на нарушенията в сектора.

Май-сериозните оплаквания на туристите са били свързани с разминавания между категорията на местата за настаняване и предлаганите услуги, както и за несъответствия с очакванията им за ол инклузив-а. Поради тази причина министърът планира да организира дискусия с представителите на бранша, за да стане ясно има ли нужда от приемане на специална обща рамка на какви стандарти трябва да отговарят ол инклузив услугите. Ангелкова допълни, че в хотелите от категория четири и пет звезди продуктът е качествен и оплаквания от гостите не са констатирани.

През това лято се забелязва тенденция за ръст на нощувките, реализирани от българи, особено в националните курорти. В комплексите по Северното Черноморие увеличението е с над 15%.

Ангелкова допълни, че от летище Варна вече ще има целогодишни полети от и до 17 дестинации, което е предпоставка за развитие на целогодишен туризъм.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 17 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.