Цветан Цветанов получи международна подкрепа за новия си център (ОБНОВЕНА)

18:16, 20 сеп 19 25 2283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"С голямо удоволствие научих новината за основаването на Евро-атлантическия център за сигурност. Убеден съм, че центърът много бързо ще се наложи като важен компонент в засилване на регионалната сигурност въз основа на евро-атлантическите ценности. Не бих могъл да се сетя за по-подходящ човек от Вас да е начело на тези усилия в България". Това се казва в писмо изпратено от Ърнест Херцог, ръководител на Отдела по сигурност на глобалната еврейска общност, изпълняващ длъжността на ръководител на Глобалното представителство на Световния еврейски конгрес в Израел изпратено до Цветан Цветанов и публикувано във Facebook.

Росен Йорданов, ЕАЦС: Идеята е да показваме на хората фактите, а те сами да си правят заключенията

"Удоволствие за мен бе нашето сътрудничество през последните няколко години, през които заедно постигнахме успех в противодействието на антисемитизма и престъпленията от омраза в България, които заплашваха не само местната еврейска общност, но и българското общество и неговите ценности като цяло. Вашият интегритет и кураж да казвате и правите правилното нещо, дори когато не е популярно на моменти, заслужава възхищение, трябва да бъде похвалено и не бива да бъде приемано за даденост в днешния свят", пише Херцог.

ЕАЦС получи и писмо за подкрепа от Микулаш Дзуринда, председател на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“, в което се пише: "Много съм щастлив да приветствам една нова фабрика за идея в нашето семейство от мозъчни тръстове. Пожелавам на целия екип на Евро-атлантическия център да действа като хъб за иновативни идеи, много успех и удовлетворение.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама