Костов: Изненадан съм от твърденията за натиск в БНР

16:59, 19 сеп 19 25 3333 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Не знам какво е имала предвид Силвия Великова за натиск. Това каза пред журналисти генералният директор на БНР Светослав Костов в отговор на въпрос откъде е дошъл натискът в радиото, за какъвто е заговорила Силвия Великова в СЕМ, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Много съм изненадан от едни такива твърдения. Не мога да коментирам думи на колеги. Ние сме колеги не само със Силвия Великова, а и със всички останали от БНР“, заяви той.

Бившият директор на "Хоризонт": Натискът за свалянето на Великова не беше политически

След като беше изслушан в парламентарната комисия по културата и медиите, Костов каза, че първо ще се запознае с решението на СЕМ да сезира прокуратурата и да глоби БНР, и тогава ще го коментира. „Моля, да се запозная с решението. Не съм имал време дори да го погледна. След което обещавам, че ще го коментирам“.

„Бяхме на комисия, решавахме доста важни неща. Опитваме се да излезем от дефицита, в който е изпратено БНР по някаква причина, с незаложени средства от миналата година. Мисля, че на този етап това са по-важните неща“, посочи генералният директор.

СЕМ глобява БНР и очаква оставката на шефа на радиото

За искането на редколегията на националното радио да подаде оставка, Светослав Костов каза: „За това, което иска редколегията- казал съм го, ще седнем, в един диалог и разговор можем да изговорим нещата. Сигурен съм, че ще намерим най- доброто решение за БНР“.

Той изтъкна, че след като получи поканата от СЕМ за среща с редколегията е готов да отиде винаги.

Редколегията на БНР поиска оставката на ген. директор

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама