Поредно признание за вокална група „Незабравими мелодии“ към еленското читалище

10:42, 19 сеп 19 25 1220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две първи места спечели вокална група „Незабравими мелодии“ на Тринадесетия международен фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце“, който редовно се провежда в град Кюстендил в края на лятото. Певческата група  към еленското читалище „Напредък-Елена-1863“ стана първа в своята категория. Нейният ръководител Севдалин Янков бе отличен  като най-добър за соловото изпълнение на „Пей ми песен на сърцето“.

Фестивалът, организиран от читалище „Братство 1869“ и общината в Кюстендил, под патронажа на кмета, е с конкурсен характер и  участниците се състезават в 2 раздела (шлагерни и стари градски песни) и 4 категории. Журито на конкурса тази година бе с председател популярната българска поп певица Кристина Димитрова и членове проф. Панайот Панайотов, Бони Милчева, Лони Рьодигер – Германия, Димитър Цветков, Жана Райнова и Димитър Неделчев.

Всички участници във фестивала са получили плакет и диплом за отлично представяне. В музикалния форум са се включили над 100 формации от цялата страна, Северна Македония и Сърбия, като общият брой на участниците е надхвърлил 2000 души.

На фестивала в Кюстендил вокална група „Незабравими мелодии“ печели първите места и през 2013 и 2016 година, а ръководителят е с първа награда за най-добър акомпанимент. Своята 20-годишнина групата празнува наскоро и с вълнуващ концерт в еленската църква „Свети Никола“ зарадва почитателите на хубавата песен. „Незабравими мелодии“ тръгва към сцената с първия си ръководител Мария Тонева. Трима мъже и седем жени посвещават свободното си време на певческата група, а от първия й ден до днес Стоян Мирчев, Диана Кардашева, Марияна Гунева, Валентин Малаков, Виолета Гвоздиева, корепетиторът Станьо Станев й остават верни.

През последните  седем години ръководител е завърналият се в родния си град, вече като пенсионер, маестро Севдалин Янков. Поредното заслужено отличие, при голяма конкуренция, групата получи и на тазгодишния национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари“ в Хасково - трето място и награда за най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама