Казусът "БНР" влиза за разглеждане в медийната комисия

07:20, 19 сеп 19 25 1542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 19 септември, в Комисията по култура и медии влиза за разглеждане казусът „БНР“. 
 
''Шефът на БНР вече няма никаква легитимност да ръководи тази институция'', заяви пред БНР депутатът от БСП Александър Симов, член на Комисията по култура и медии.

''Шефът на БНР трябва да носи отговорност за това спиране на сигнала на Радиото. Това обаче е по-малкият проблем. Ден преди да се случи това прекъсване, всички знаехме, че сигналът ще бъде прекъснат, защото нямаше да има кой да води предаването, тъй като Силвия Великова беше със сменен ресор и свалена от ефир. Големият проблем тук е, че беше наложена цензура, че беше потиснато свободното слово и сега това ни се обяснява с технически причини, скъсани оптични кабели и не знам си какво. Имаме чудовищно посегателство, което може да бъде платено с едно единствено нещо – с оставката на шефа на БНР'', каза Симов.

Шефът на БНР: Не съм допуснал натиск, оставка няма да реши кризата

Депутатът от ''Атака'' Станислав Станилов, който също е член на Комисията по култура и медии, предположи, че на днешното заседание на медийната комисия ще присъства и ръководството на Радиото. Основният въпрос ще бъде дали директорът поема отговорността и какви ще са неговите обяснения, каза депутатът и добави:

''Ръководителят на такава голяма структура не може да следи всичко лично. Той трябва да се опира на екип. Ако от екипа са проявили слаба квалификация, безотговорност или недобросъвестност – този, който я е проявил, трябва да си ходи.''

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама