Кръводарителска акция обедини политическите сили

10:29, 18 сеп 19 / Политика 25 1176 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутати даряват кръв в кръводарителска акция, която се провежда в Народното събрание. Тя е организира от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, съвместно с Комисията по здравеопазването, Националния център по трансфузионна хематология и Българския червен кръст.

„Акцията е за доброволно кръводаряване от народните представители и служителите на Народното събрание. Надявам се да има достатъчно кръводарители, защото това е един пример как може една наистина хуманна акция да обедини различни политически сили. Нещо, което рядко се случва, но пък имаме един добър пример, надявам се той да не е последният”, каза при началото на акация председателката на комисията по здравеопазване Даниела Дарикова, цитирана от БГНЕС.

Депутати даряват безвъзмездно кръв

Самата тя сподели, че в момента е отпаднала поради нисък хемоглобин от кръводарителската акция. „Последно съм кръводарявала април и най-вероятно не съм възстановила още хемоглобина”, посочи тя.

Кристиян Вигенин, след като дари кръв, посочи, че това е един от проблемите в България, постоянно има недостиг на кръв в болниците. „Затова смятам, че ние трябва да дадем този пример. Аз самият не веднъж съм дарявал кръв и затова го направих и днес. Хубаво е да използваме този повод и се обръщам към хората: Не е страшно, правете го, спасявате живот по този начин”, каза депутатът.

Тази благотворителна инициатива в подкрепа и насърчаване на кръводаряването има за задача да насочи вниманието на обществото към проблемите, свързани с осигуряването на кръв и кръвни съставки, необходими за нуждите на здравеопазването. С оглед увеличаващият се недостиг на доброволни и безвъзмездни кръводарители е необходимо да се увеличава информираността за смисъла от даряването на кръв, което спасява живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама