Кой ще предприеме действия за преливащите кофи с боклук в София? (ОБНОВЕНА)

18:36, 17 сеп 19 25 4678 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Публикувана 16:20 Обновена 18:36

Читатели на ТОПНОВИНИ сигнализираха медията ни за препълнени кофи с боклук в центъра на София. На редакционния ни имейл получихме снимков материал, показващ струпване на отпадъци около и над съдовете за боклук. 

Снимките са с дата 14.09.2019 г. и 15.09.2019 г.

От известно време насам все по-често ставаме свидетели на преливащи контейнери, и то не само в крайните квартали, а и в централната градска част на столицата. Подобни снимки се появиха и в социалните мрежи, а гражданите се питат защо контейнерите са в това състояние.

Освен на загрозяващата картинка около натрупания боклук, читателите ни обръщат внимание и на лошата миризма, разнасяща се около местата за изхвърляне на отпадъци.

Екипът на ТОПНОВИНИ препрати снимките към пресцентъра на Столичния инспекторат. В официално запитване медията ни настоява да получи отговор дали има проблем със сметоизвозването в центъра на София? Колко често се извозва боклукът и защо продължават проблемите на столичани, свързани с отпадъците. 

От Столичния инспекторат заявиха пред медията ни, че няма проблеми със сметосъбирането и сметоизвозванетео в центъра, както и в останалите райони София.

Контейнерите за битов отпадък на територията на районите, попадащи в централната градска част, се обслужват по утвърден месечен график през деня от 10.00 до 17.00 часа и през нощта от 21.00 до 7.00 часа. От инспектората посочват също, че кинтейнерите се обслужват до три пъти дневно, в зависимост от генерираните отпадъци в района.

На ул. „Янтра“, откъдето са и част от снимките в сигналите, сметоизвозването се извършва след 20:00 часа.

Според инспектората струпването на боклуци около и извън контейнерите е заради едрогабаритните отпадъци, които се събират и транспортират отделно пак по утвърден график.

От столичната струкрура не смятат, че има недостиг на контейнери в централна градска част, като дават пример, че на ул. „Солунска“, има 29 броя контейнери за отпадъци, а на ул. „Янтра“ в ж.к. Яворов 6 броя.

Все пак гражданите могат да подават сигнали на телефона на Оперативния център на Столичен инспекторат 02 987 55 55, на електронната поща и на място в деловодството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама