Как да си изберем най-добрия салон за маникюр?

14:42, 17 сеп 19 25 3248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Посещението в салона за красота може да повлияе на настроението Ви по много начини. Красивите нокти ще ви накарат да се чувствате щастливи и уверени. Липсата на добра хигиена в студиото за маникюр може да ви причини инфекция, с която ще трябва да се борите дълго и упорито. Ето защо е изключително важно да изберете правилния салон.

Колкото и просто да звучи обаче, намирането на такъв не е много лесно. Ако сте новак в тази област, изборът на подходящ салон за маникюр може да Ви затрудни. В следващите редове ще Ви дадем някои основни насоки, които да Ви улеснят при търсенето.

Като начало можете да поискате препоръки от приятелки за салоните, които посещават. Ако ходят редовно в определен салон, това означава, че мястото е добро и можете да се доверите.

Тук можете да разгледате най-близките салони за маникюр около вас, да се запознаете с предлаганите от тях услуги и цени, както и да запазите час за маникюр бързо, лесно и удобно.

След като се спрете на няколко салона, използвайте социалните мрежи, за да ги проучите. Всяко студио за маникюр има страница във Facebook или акаунт в Instagram, където публикуват снимки на салона, на дизайните си, различните продукти, които използват, както и услугите, извършвани от тях. Много често потребителите публикуват ревюта на съответния салон, а по рецензиите най-добре може да се ориентирате за качеството на предлаганата услуга.

Въпреки че има много неща, които трябва да вземете предвид, има три основни критерия, които трябва да съобразите, за да изберете добър салон:

Чистота

Може би най-важният аспект при избора на студио за маникюр е неговата чистота. Хигиената е от решаващо значение в салона, тъй като процедурата включва работа с остри инструменти. Мръсният и нехигиеничен салон крие много рискове за здравето Ви. Нестерилизираните инструменти и пособията, които са били използвани от други клиенти, увеличават риска от зараза с гъбички и бактерии. Преди да изберете салон, направете малко проучване за това колко е чист.

Ако сте доста настоятелни по отношение на хигиената, можете да инвестирате в собствени инструменти, които да носите при всяко посещение в салона и да изисквате маникюристката да използва само тях. Така можете да бъдете сигурни, че добре почистените и стерилизирани инструменти ще минимизират риска от гъбични инфекции.

Опит

Да се постигнат добре оформени и красиви нокти е фино изкуство. Ноктите са само малка част от тялото Ви, но всяка вреда по тях може да бъде стресираща и дори болезнена. Преди да изберете подходящ салон, уверете се, че маникюристката има достатъчно опит и необходимата квалификация. Обърнете внимание, дали по стените има окачени сертификати и дипломи за завършени курсове и обучения. Наблюдавайте внимателно докато се извършва процедурата, ако усетите дискомфорт или имате забележки към работата на маникюриста, не се колебайте да ги споделите с него, все пак маникюрът трябва да е приятно преживяване.

Качество на използваните продукти

Работата с професионални, висококачествени продукти винаги е знак, че студиото за маникюр е добро. Ако забележите, че лаковете са закупени от разни дрогерии или не са на някоя от популярните марки, които професионалистите използват, това би било притеснително. Много важно за хората с алергии е да попитат маникюриста дали продуктите, които се използват, са хипоалергенни. Алергията към химикалите, които се съдържат в продуктите, може да бъде много неприятна или дори сериозно да Ви навреди.Освен това професионалните продукти, използвани по правилния начин, гарантират траен маникюр.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама