Шефът на БНР взима по-висока заплата от премиер и президент

10:02, 17 сеп 19 / Общество 25 2305 Topnovini
1

Шефът на БНР взима по-висока заплата от премиер и президент, съобщава в. "24 часа", позовавайки се на свои източници от парламента.

Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли е бил малко по-скромен - 7800 лева. Генералният директор на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли, на практика е по-високо платен от министър-председателя и президента на България.

Прокуратурата: Техническият директор на БНР е отговорен за спирането на "Хоризонт"

По закон, гласуван от депутатите, генералният директор на БНР трябва да получава заплата колкото председател на комисия в Народно събрание. С днешна дата тя е близо 5000 лв. Бойко Борисов получава 5900 лв., а заплатата на президента надхвърля 7600 лв.

Според договора, който Костов сключва със СЕМ за възлагане на управление на БНР, има право и на допълнително месечно възнаграждение, не по-голямо от 40% от основната му заплата. Тази надбавка я определя той самият като генерален директор.

Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник сутрин за 25% увеличение на заплатите се отнася и за ръководия екип, то Светослав Костов ще се радва вече на заплата от 10 261 лв.

 

От понеделник “Хоризонт” има и нов временно програмен директор - кореспондентът на БНР в Скопие Мартин Минков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани