Започнаха учения на НАТО в Украйна с участието на България

19:50, 16 сеп 19 / Свят 25 2834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Украйна бяха официално открити военните учения "Рапид трайдънт-2019" (Rapid Trident), в които участват 3700 военнослужещи от 14 страни членки на НАТО, включително България, както и от страни партньори на алианса, това съобщи ТАСС.

Ученията се провеждат в базата на международния център за мироопазване и сигурност при украинската национална академия на сухопътните войски в Лвовска област. 

Целта им e повишаване на равнището на съвместимост между подразделенията и щабовете на въоръжените сили на Украйна, САЩ и другите страни членки и партньорки на НАТО.

В рамките на ученията ще се използва система за имитационно моделиране, която позволява да се отработват действията на подразделенията на противника във виртуалното пространство в режим на реално време.

За целта ще бъдат задействани 600 единици автомобили и бронирана техника, четири хеликоптера Ми-8. Сред задачите, които ще бъдат изпълнени по време на ученията, са противодействие на въоръжена агресия в условията на хибридна война, медицинска евакуация, стоварване на десант.

Междувременно руският Черноморски флот започна учения в Черно море с участието на фрегатата "Адмирал Есен" и малкия ракетен кораб "Мираж". Националният център за управление на отбраната на Русия заяви, че Черноморският флот извършва "непрекъснато следене" на американския военнотранспортен съд "Юма", който влезе в Черно море в събота.

Голямо военно учение "Център-2019" започна в различни райони на руския Централен военен окръг. То ще продължи до 21 септември с участието на почти 130 000 души, над 20 000 единици военна техника и около 600 самолети и хеликоптери.

Русия разположи модерни системи за противовъздушна отбрана в Арктика

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама