„Спаси София” се регистрираха за местните избори

14:11, 16 сеп 19 25 2550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инициативен комитет на сдружението „Спаси София“ внесе документите на Борис Бонев като независим граждански кандидат за кмет и на Гергин Борисов – за независим общински съветник.

Зад кандидатурата са застанали с подписите си над 7000 столичани. „Кампанията започнахме много по-рано, защото при толкова голям залог е крайно безотговорно към хората кампанията да се стартира месец преди изборите. За нас беше важно да сме на терен и да обсъждаме проблемите с хората, да се запознаят с нашите приоритети“, каза кандидат-кметът.

От началото на юли „Спаси София“ са посетили над 50 локации в града. „София не е само бул. „Витоша“, защото много голяма част от хората живеят по кварталите. Докато ние се занимаваме с 2-3 улици, като „Витоша“ и „Граф Игнатиев“, ремонтираме по 100 пъти, ремонт на ремонта, контрол на контрола, има квартали, които от 30-40 години не са виждали инвестиция“, каза Бонев.

В плана за София сдружението е предвидило ремонт на междублоковите пространства, но не на парче, а изцяло – от паркинга, през настилката, ВиК и осветлението.

Според Бонев крайно време е да се премести фокусът на строителството от крайните южни квартали на София в посока север. „Тук идва нашата идея за нов квартал на София, наречен „Нова София“. Той ще е разположен над квартал „Враждебна“ на общински терен. Общината ще изгради цялата инфраструктура“, разкри кандидатът за кмет на столицата.

Бонев изрази задоволството си, че много от кандидатите за кмет от ляво и дясно са прочели техният план за София и „грабят с пълни шепи идеи и концепции“.

На въпрос дали поне малко не се дразни, че му взимат идеите, Бонев отговори, че не може да го дразни, защото знае откъде идват идеите и кой може да ги реализира.

„По-важното е, независимо кой спечели тези избори, каква ще е конфигурацията в Общинския съвет, щом всички кандидати застават зад едни и същи приоритети, то тогава нямам никакво търпение как след началото на новия Общински съвет тези същите хора, за които това бяха приоритети, няма да ги гласуват, когато ние ги предлагаме и се борим за тях. Тук ще си проличи кой е популист, кой лъжец и кой от години мисли за София“, заяви Бонев, цитиран от БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама