Патриарх Неофит: Ученици, следвайте онова, което ви изгражда като достойни българи

10:57, 16 сеп 19 25 2746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обични ученици, приемайте знанията с любознателност и с ревност следвайте онова, което ви изгражда като достойни българи и граждани на обичната ни Родина, заяви българският патриарх Неофит в приветствие по повод първия учебен ден.

Румен Радев: Училището е святото място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности

Патриархът пожела на учениците Бог да ги съпътства в нелеките, но градивни мигове по пътя на обучението им. „Напредвайте в знанието и помнете, че днес положените усилия ще бъдат възнаградени многократно в живота”, призова той.

Патриарх Неофит се обръща и към учителите: „Вие имате благодатната, но и високоотговорна мисия да посеете знанията на тръгващите по пътя на образованието деца. Най-голямата задача, която се поставя пред вас е да научите най-малките как да възприемат света по най-добрия и полезен за тях начин”.

Фандъкова: Най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование

Не пестете сили и умения, за да дарите учащите се с полезното знание, което ще ги направи свободни и здравомислещи, но също така помнете, че онова, което ни прави напълно свободни и щастливи в пълнота е искрената ни вяра в Бога”, подчерта патриархът.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама