БСП единодушно подкрепи Мая Манолова за кмет на София

12:09, 15 сеп 19 25 4820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният съвет на БСП единодушно подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, съобщи БГНЕС.

Националният съвет на БСП решава дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Заседането на съвета продължава и в момента. До момента са утвърдени 160 кандидатури за кметове, като на пленума днес са утвърдени още 100.

Деница Златева: Мая Манолова е печелившата кандидатура за София

Настроенията преди Националния съвет бяха за категорична подкрепа на Мая Манолова за кмет на София, съобщи БНР.

Преди пленума депутатът и член на Националния съвет Филип Попов изрази уверение, че след като Софийската организация на БСП е подкрепила Манолова, това ще направи и пленумът. Подобни уверения се чуха от заместник-председателят на парламентарната група „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро Драгомир Стойнев:

„Мая Манолова си я познаваме като острие. Нейният път започна и доскоро беше пътят на левицата и ако искаме наистина да променим моделът в София и в страната, това няма как да стане според мен, без подкрепата на БСП, така че се надявам днес Националният съвет да даде своята подкрепа за кандидатурата на Мая Манолова“, каза той в предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“.

Бившият депутат и член на НС на БСП Янаки Стоилов каза, че Манолова има добри шансове и възможности за успех.

"Аз не изключвам да бъдат изразени мнения и някакви препоръки по отношение на кампанията ѝ и взаимодействието с БСП, но това според мен няма да предизвика разногласия в крайния резултат и мисля, че БСП трябва да се стреми значително да увеличи своето представителство в Общинския съвет“, добави той.

Депутатът Красимир Янков от вътрешната опозиция в партията заяви, че Манолова ще е вероятният кандидат за кмет на София. Под въпрос остава дали пленумът ще издигне собствена кандидатура за Варна след напрежението във варненската структура на социалистите, че е преговаряла с лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов за кандидат-кмет.

„Приемам за манипулация това, което излезе, че варненските социалисти предлагат кандидатурата на Костадин Костадинов. Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро са свалили доверието от председателя на Градския съвет на БСП във Варна, но той предлага същия - със сваленото доверие Борислав Гуцанов, за кандидатура за кмет на община Варна, което е озадачаващо“, каза Янков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама