Ден в памет на загиналите мотористи

07:20, 15 сеп 19 / Общество 25 3049 Topnovini
1

За четвърти пореден път се отбелязва Денят в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти, съобщиха организаторите. Партньор в инициативата е ГД "Национална полиция".

 

Ще се съберем в много български градове и ще покажем на хората, които сме обичали и уважавали, че те продължават да са в сърцата ни и да са с нас. Мирно, кротко и с респект ще почетем паметта на загиналите ни приятели, братя и сестри. Ще дадем кураж и на пострадалите мотоциклетисти, и на роднините и близките на загиналите. Защото ние сме с тях - тяхната битка е и наша битка, тяхната мъка е и наша мъка", заявиха организаторите. 

"Кръвната война по българските пътища продължава. И през изминалата година от този свят си отидоха много български мотоциклетисти. Заминаха там, където мото сезонът е вечен. А нас ни оставиха със счупени сърца и безсилни", казаха още те. 

Организаторите на проявата целят да фокусират по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху мотористите; да дадат своя дан за по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя; да покажат, че мотоциклетистите са дисциплинирани и културни участници в пътното движение.

Денят ще бъде отбелязан в 23 града: Асеновград, Ботевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Несебър, Нови пазар, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шумен и Ямбол.

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 219 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.