Емил Кошлуков: За да не се оплакват политиците, че сме зависими, трябва да сме сигурни в парите си

18:50, 13 сеп 19 / Общество 25 3990 Topnovini
1

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и общественият съвет на телевизията представиха пред парламентарната комисия по култура и медии състоянието на обществената телевизия в момента и бъдещите предизвикателства пред нея, съобщи БНТ. 

Генералният директор изрази притеснението си, че до 2022 г. се очертават дефицити в бюджета заради разпространението и вече подписани договори за спортни права.

Емил Кошлуков предложи широка дискусия, за да се намери работещ вариант за финансиране на обществената телевизия, като идеята му беше приета от всички политически сили в медийната комисия.

''Разбирам, че от нас се очакват неща, но няма как да стане с тези пари. За да имаме независима медия и да не се оплакват политиците, че сме зависими, че сме обективни, трябва да сме сигурни в парите си. Ако всяка година треперим за субсидията, ще се огъваме. И това е публичен факт. Искаме ли да имаме честна телевизия, трябва да имаме честно финансиране'', заяви той. 

В началото на следващата седмица ръководството на БНТ ще предостави на депутатите от бюджетната и медийната комисия доклада за финансовото състояние на БНТ, за да може в четвъртък да седнат за ново обсъждане на финансирането на телевизията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани