Борис Джонсън: Остава да се свърши трудната част от сделката за Brexit

17:50, 13 сеп 19 / Свят 25 1986 Topnovini
1

Британският министър-председател Борис Джонсън каза днес, че остава да се свърши трудната част от постигането на сделка за Brexit, и изрази предпазлив оптимизъм, че може да бъде постигнато споразумение, което да смекчи излизането на Великобритания от Европейския съюз, съобщава БТА.

Малкълм Бар: Очакваме оставката на Борис Джонсън заради „театъра“ Brexit

"Работим невероятно усилено, за да има сделка. Остава да се свърши трудната част от постигането на сделка", заяви Джонсън на проява в Северна Англия.

Той трябва да разговаря в понеделник с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и главния преговарящ на ЕС за Brexit Мишел Барние.

"Ще разговаряме за идеите, по които работим, и ще видим какво ще постигнем. Бих казал, че съм предпазлив оптимист", заяви Джонсън.

По време на речта си в Северна Англия той беше апострофиран от протестиращ човек, който поиска да знае защо премиерът не е в парламента, за да оправи бъркотията, която е създал.

Меркел: Полагаме усилия за предотвратяване на Brexit без сделка

Джонсън разгневи критиците си, като спря работата на парламента за пет седмици преди Brexit. Според правителството това е нормална част от процеса на започване на нова законодателна програма, но противниците на премиера го обвиняват, че се опитва да им попречи да проучат обстойно плановете му за излизане на Великобритания от ЕС.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани