Стачка на транспортни работници в Париж парализира града

14:50, 13 сеп 19 / Свят 25 1465 Topnovini
1
2
3
4
5

Десет от 16 метро станции в Париж са затворени, а няколко други, включително и междуградската железопътна линия RER, са със сериозни размествания в разписанията, това съобщи компанията за обществен транспорт на френската столица RATP (автономен оператор на парижкия транспорт).

Френските профсъюзи от обществения транспорт излязоха по улиците на Париж, протестирайки срещу пенсионните реформи на президента Еманюел Макрон.

Задръстванията в града са се увеличили двойно от сутринта, предава Спутник. Жителите на Париж са принудени да използват велосипеди и скутери, за да стигнат до работа поради проблемите с трафика.

RATP се извини за неудобството, създадено от протестите, и предложи гражданите да ограничат пътуването си колкото е възможно повече.

Според новата пенсионна реформа работниците в обществения транспорт трябва да останат на служба по-дълго до пенсионирането си.

В момента пенсионната система на RATP позволява на работниците да се пенсионират на 56 - седем години по-рано от повечето френски работници.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани