Стартира Balkan Offroad 2019

07:30, 14 сеп 19 25 3381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Деветото издание на международния офроуд маратон Balkan Offroad стартира с официална церемония в центъра на Самоков.

Най-голямото офроуд приключение на Балканския полуостров привлича над 100 машини от всеки клас – мотоциклети, ATV-четириколки, бъгита джипове и камиони. Екипажите от цяла Европа и дори Азия, ще се впуснат в едноседмичен екстремен тест, който ще подложи на изпитание волята и духа на хората, както и издръжливостта на техниката.

И тази година, някои от най-добрите български офроудъри ще премерят сили с конкуренти от почти всички европейски държави, плюс Израел и Казахстан. Основно, родните представители ще са концентрирани в класа на крос-кънтри автомобилите, където ще видим няколко шампиона от досегашните издания. Своята титла ще защитава миналогодишният шампион Константин Чолаков (Toyota), който ще се бори с победителя от 2012 година Десислав Славчев (Mercedes), но и с много силни конкуренти от Германия, Холандия и Франция.

В класа на SSV-бъгитата, шампионът от 2015 г. Цанко Цанков (Can Am) ще трябва да преодолее конкуренцията на почти 30 съперници, в опит да повтори успеха си. Големи имена се очакват също и при мотоциклетите.

Официалният старт на Balkan Offroad 2019 ще бъде пред спортната зала в Самоков от 13:00 часа на обяд. На стартовата арка, освен приветстване на участниците в международния маратон, ще бъде отдадена почест на някои от ветераните и доайените на българския офроуд, в присъствието на официални лица. Ще бъде почетен и празникът на пожарникарите, с участие на местните звена на празника.

Жителите и гостите на планинския град, както и феновете на офроуда от цялата страна са добре дошли на церемонията, както и на шоуфинала на първия ден, около 15 часа следобед в село Говедарци. След една изтощителна седмица и над 2000 километра, следващия петък – 20 септември, на брега на Черно море ще станат ясни и шампионите в Balkan Offroad 2019.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама