Петима министри на парламентарен контрол

10:01, 13 сеп 19 / Политика 25 2647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима министри ще отговарят на депутатски въпроси по време на редовния парламентарен контрол, съобщи БГНЕС.

Първа ще отговаря Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството. Към нея са отправени два въпроса – за обезопасяване на пътя, непосредствено преди Рилския манастир от срутващи се земни маси и въпрос за нарушения при изпълнението на проект "Подобряване на образователната инфраструктура в град Шумен" от Оперативна програма "Региони в растеж 2014 - 2020".

Социалният министър Бисер Петков ще отговаря на един въпрос за проблемите при получаването на инвалидните пенсии през периода на тяхното преизчисляване.

Трети ще отговаря Боил Банов, министър на културата, към него също е отправен един въпрос – сигнал след журналистическо разследване за неправомерно финансиране на българско участие във Венецианското биенале, ноември 2018 г. и май 2019 г.

Към Нено Димов, министър на околната среда и водите са отправени 5 въпроса, измежду които за пожара при нерегламентираното съхранение на отпадъци в сервитута на АМ "Струма", за политиката на Министерството на околната среда и водите относно термичното третиране на отпадъци в страната; за внасяне на отпадъци от чужбина, обработката им в България и замърсяването на околната среда у нас; за мерките за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Перник и др.

Последен ще отговаря Красен Кралев, министър на младежта и спорта. Към него има един въпрос във връзка със стадион "Българска армия". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама