Петя Аврамова: Тази есен трябва да имаме избран изпълнител за Кресненското дефиле

09:10, 13 сеп 19 / Политика 25 1734 Topnovini
1

''АМ "Струма" е един от приоритетните обекти. Пуснахме 6 км от съобъжението предсрочно. Вече има процедирани проекти и очакваме да започнем строеж. Нашите усилия са да приключим в този програмен период, като в него влиза и най-тежкият участък - Кресненското дефиле. Тази есен трябва да имаме избран изпълнител.'' Това заяви в ефира на БНТ Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

"Що се отнася до пожара и нанесените щети на "Струма" в момента там се извършват строителни дейности и се укрепва самият виадукт. Това ще струва на българите 1 млн. 800 хил. лева. Срокът е 4 месеца и се надяваме да приключат строителните дейсноти по-рано", каза още тя.

"АМ "Хемус" също е сред приоритетите на правителството, министерството и АПИ. Надяваме се да пуснем още 10 км. Текат очуждителни процедури, които са към края си. Изготвят се проекти, за да започнем строеж", обясни още тя.

Въвеждат 8 нови знака по пътищата

Попитана за новите знаци и какви ще са те, Аврамова заяви, че основната идея е да се подобри пътната безопасност. "Те ще осигуряват по-голяма информираност. Част от знаците са за въведените електически автомобили и автомобилите на водород, както и за ТОЛ таксите", обясни Аврамова.

По думите ѝ 447 млн. лева са заделени за слачища и срутища.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани