Близък на пастора педофил в Сливен: Знаем за миналото му, но явно се е променил

08:50, 13 сеп 19 25 3314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ние знаем за миналото на Даниел Хъл. Всеки човек има минало, но когато той е приел да бъде евангелист, явно се е променил и покаял”. Това заяви в ефира на "Здравей, България" един от жителите на сливенския квартал „Надежда” – Николай Демирев, в коментар по случая със съдения за педофилия във Великобритания Даниел Хъл. Оказа се, че от години той е пастор в ромската махала в Сливен.

Издирван от полицията британски педофил стана пастор в Сливен

Даниел Хъл се е спасил от правосъдието на Острова, но бе открит в кв. „Надежда” от разследващ журналист на Би Би Си. От четвъртък сутринта Хъл е в ареста на сливенската полиция. Той е задържан, първоначално за 24 часа, по подозрение, че е извършил сексуални престъпления и в Сливен. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

„Живял съм с него 3 години, живея още с него. Служител съм в неговата църква. Искам да подчертая, че той не контактува само с деца в молитвения дом. Ние имаме събирания на всички в понеделник, сряда, петък и неделя", каза Демирев.

По думите му Хъл е помагал на много възрастни хора – през зимата им давал дърва и печки. „Ние знаем откъде идват парите му. Той снима клипове със социално слаби хора, изпраща ги на спонсори и те му дават пари, които раздава на хората според нуждите им”, каза още Демирев.

„Кварталът има над 30 000 жители. Досега няма никакви оплаквания от пастора. Аз също имам дъщеря на 12 години. Тя посещава неговото младежко събиране. Имайте предвид, че Хъл прави това, което българските учители в Сливен не правят – деца, които не могат да си кажат името на български, говорят на английски", обясни Демирев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама