Свиленски: Обединяваме се около кандидатурата на Манолова

17:17, 12 сеп 19 25 3670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Нямам усещане, че би имало някакъв проблем за утвърждаване на г-жа Манолова като кандидат за кмет на София, подкрепен от БСП, тъй като кандидатурата и в сряда вечерта беше подкрепена единодушно от градската конференция". Това каза заместник-председателят на ПГ „БСП за България” Георги Свиленски пред Нова телевизия.

''Нямаше и някакви изказвания и против това желание на градската организация, така че не би трябвало да има никакъв проблем'', каза още той и добави, че на заседанието на Националния съвет на БСП на 15 септември ще бъдат одобрени още кандидати за местните избори.

''Градската организация взе едно трудно решение от гледна точка на това, че се подкрепя кандидат, издигнат от инициативен комитет, а не собствен кандидат, но нашата голяма задача е да спечелим София, както и кандидатът, който победи в столицата, да бъде с гласовете на БСП, за да дадем основание за едно ново начало за развитието на политиката в България'', каза още той.

Той добави, че кандидатурата и в сряда вечерта беше подкрепена единодушно от градската конференция.

''Проблемът е, че вече 10 години ГЕРБ управляват и големите градове, и държавата. Ние трябва да започнем отстраняването на ГЕРБ от властта. Те започнаха похода си към властта от София, оттам ще започнат и излизането си. С цената на всички тези компромиси и БСП, и другите партии, които подкрепят Манолова, се обединяваме около кандидатурата й, защото виждаме, че тя може да отстрани ГЕРБ'', каза Свиленски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама