Силвия Великова: Някакви хора са недоволни от позицията ми за Иван Гешев

16:06, 12 сеп 19 25 6053 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

БНР свали от ефир Силвия Великова, която е водещ на предаването "Преди всички", а също и дългогодишен съдебен репортер.

По този повод ТОПНОВИНИ потърси за коментар Великова, която заяви, че е разбрала за това днес.

„Официално ме извикаха днес около 13.30 часа и ми казаха, че няма да отида на събитието си в 15.00 часа, което трябваше да отразя и което беше планирано в програмата. Това беше протестът срещу Иван Гешев пред Съдебната палата. Казаха ми и че оттук нататък ресорът ми ще бъде поет от друг колега и че утрешното ми сутрешно предаване, което аз готвя днес, няма да бъде водено от мен, а от друг колега“, заяви Великова.

БНР свали от ефир Силвия Великова

Тя подчерта, че към този момент няма предоставени официални мотиви защо е свалена от ефир.

„Прочетох в някои от медиите, че генералният директор е обяснил, че не съм свалена и че всъщност по длъжностна характеристика съм „старши редактор“, а не водещ или репортер. Всъщност по-голямата част от хората тук са точно редактори, но водят или вършат някакви други неща. И до днес също съм била на тази характеристика без това да е пречило на работата ми като водещ, така че не приемам това за някакъв аргументиран мотив. Предполагам, че ще излязат и други мотиви, но факт е, че чисто процедурно в момента, в който ми съобщиха, че ме свалят от ефир, аз нямах черно на бяло причините. Не съм наясно защо ми се случва“, коментира още Великова.

„Но съм наясно какво ми беше намеквано в последните няколко дни в неофициални разговори, които аз няма как да докажа, тъй като не съм ги записвала. Беше ми казано, че някакви хора са недоволни от моята позиция по отношение на кандидатурата на единствения номиниран за главен прокурор Иван Гешев. И че тези хора искат аз да бъда махната и ако това не се случи, ще съсипят радиото, ще направят нещо на генералния ми директор. Това са разговори на четири очи, единият от които се проведе в съседна градинка на сградата на радиото, и не мога да ги докажа. Но съм честна пред себе си и казвам, че са се случили“, уточни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама