София е домакин на фестивал Aniventure Comic Con

08:50, 14 сеп 19 / Култура 25 3642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес и утре София е домакин на фестивала Aniventure Comic Con. За 14-а поредна година почитателите на японската култура могат да бъдат част от най-големия фестивал за съвременна и традиционна японска култура в България. Фестивалът е част от събитията в календара на 30-ите Дни на японската култура в България  и събира на едно място почитатели на японската анимация - аниме, манга комикси, конзолни и компютърни игри, бойни изкуства и предоставя поле за изява на млади таланти в областта на изобразителното изкуство, изработката на костюми и аксесоари, театралната сцена, видеомонтаж и ефекти.

Фестивалът ще е отворен за посетители през двата дни от 10.00 до 20.00 часа. Той ще се проведе в най-големия изложбен и конгресен център в България - Интер Експо Център.

Тази година сред гостите на двудневното събитие ще бъдат и световно известните художници Том Рани и Джим Калафиор, които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics. Посетителите на фестивала могат да се включат в специалните панели с участие на популярните комикс артисти с уроци по рисуване на живот в специална Комикс зала.

Посетителите ще могат да се докоснат и до любими косплей звезди и световни актьори и ще имат възможност да участват в специални уъркшопи, игри, конкурси и състезание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама