Бивш военен полицай стана шеф на най-голямата апелативна прокуратура

22:16, 11 сеп 19 25 5750 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният прокурор на столицата Радослав Димов е новият апелативен прокурор на София. Лейтенантът от резерва на служба „Военна полиция” бе избран с 8 гласа от прокурорската колегия на ВСС срещу 1 за опонентката му и досегашна титулярка на поста Албена Вутова.

Един от кадровиците пък не подкрепи никого, но призна, че концепцията на Димов е по-добра, съобщи „24 часа“.

Липсата на дела за корупционни престъпления, за които се разчита само на спецпрокуратурата, както и недостатъчно добрата комуникация на ръководството на Апелативната прокуратура с медиите бяха сред проблемите, които Димов изтъкна.

Той посочи, ще се постарае да затвърди принципа на екипност между прокурорите, както и с органите на МВР и службите.

Ще сформирам съвет на окръжните прокурори и софийския градски прокурор като съвещателен орган към административния ръководител на АП - София”, каза Димов и допълни, че срещите ще са на всеки 3 месеца.

Обеща да определи и ресорен прокурор за всяка окръжна прокуратура, който да наблюдава за проблеми и пропуски и да помага за преодоляването им.

Това е втората процедура за избор на ръководител на Апелативната прокуратура в София. Първият път кандидат за поста бе единствено Албена Вутова. Тя обаче не получи подкрепата на кадровиците, но въпреки това се яви и на втория конкурс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама