Нинова: Въпросът е в каква степен Мая Манолова ще припознае платформата ни

19:05, 11 сеп 19 25 3440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въпросът е в каква степен Мая Манолова ще припознае нашата платформа, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от „Фокус“.

Според нея страната вече се намира в активния период преди изборите, ни никой не говори за идеи за управление на общините. Нинова изтъкна, че БСП проявява изключителна мъдрост и единство при издигането на кандидатите за кметове и общински съветници.

Калоян Паргов: Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли

Тя посочи, че ПГ на БСП ще подкрепи общинските политики с внасяне на промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Корнелия Нинова обяви, че левицата ще настоява част от данъците да остават в общините и за нова рамка на общинското здравеопазване.

Започнаха вече да внушават на хората: нека парламентът да не се използва за политиканстване по време на кампанията. Ама парламентът е място за политика и нищо друго. Ние ще го използваме във всичките му законови и политически форми, за да покажем една общност, екипност и една последователна политика на БСП“, заяви тя.

По думите на Нинова победа на БСП в София е възможна и зависи от идеите, личностите и екипната работа.

Тя обясни, че кандидатът за кмет трябва да бъде: „човек с голямо доверие, който е уважаван от БСП, но може да събере и допълнителна подкрепа извън партията, с ясни ангажименти към софиянци”.

„Ако изберем Мая Манолова, бих искала да отговори на въпроси и да поеме ангажименти, защото над всеки един от нас стои политиката на БСП”, подчерта Нинова. Като въпроси към Манолова тя изброи: почистването ще се възлага ли на общинско дружество; ще има ли безплатен транспорт със зелен билет и видеонаблюдение по спирки, детски градини и подлези; ще се работи ли за специален фонд за строителство на общински жилища и облекченото им раздаване на бедни семейства и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама