Манфред Вебер: Има въпроси към трима от кандидатите за еврокомисари

11:12, 11 сеп 19 / Свят 25 2438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Манфред Вебер, председател на парламентарната група на ЕНП, приветства новия състав на Европейската комисия, но и изрази необходимост от обяснения от трима от кандидатите за европейски комисари, съобщава БГНЕС. 

Вижте новата ЕК

Вебер гледа критично към представителите на Полша, Унгария и Румъния.

"Това, което най-много ме радва е, че имаме равнопоставеност между мъже и жени. Това е крачка напред и знак за модерност ", заяви Вебер в интервю за за баварското радио B24.

Председателят на фракцията на ЕНП също така похвали баланса на ЕК от географска гледна точка и от гледна точка на политическите интереси. Вебер вижда при трима кандидати недостиг на върховенство на правото и необходимост от обяснения.

"При нас няма предразсъдъци към който и да е кандидат, но има някои, на които трябва да поставим въпроси", каза Вебер.

Той посочи полския представител, унгарския и румънската представителка. ''Те идват от страни, в които има въпроси за правовата държава", каза Вебер.

Отправиха критики към Урсула фон дер Лайен заради новото име на ключов ресор

Той изрично похвали Паоло Джентилони като бъдещ еврокомисар по икономиката, защото е "свършил добра работа и е убеден европеец".

Манфред Вебер беше кандидат от Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската комисия, но изпадна по време на надпреварата след като групите на либералите, социалистите и демократите не го подкрепиха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама